*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


SiLaDaN GuRBeTe, GuRBeTTeN SiLaYa
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ~*~ Ay Çöreği ~*~

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DJ_DiL@N
Admin
Admin
DJ_DiL@N


Mesaj Sayısı : 1929
Kayıt tarihi : 15/06/08
Yaş : 55

~*~ Ay Çöreği ~*~ Empty
MesajKonu: ~*~ Ay Çöreği ~*~   ~*~ Ay Çöreği ~*~ Icon_minitimePtsi Tem. 28, 2008 1:51 pm

Ay Çöreği
~*~ Ay Çöreği ~*~ 2s7dsms




Hamur Malzemeleri

* 500 gr un
* 150 gr (yarım su bardağından biraz fazla) toz şeker
* 2 yumurta
* 25 gr yaş maya
* 100 gr yağ (ben tereyağı kullandım)

İç Malzemeleri

* küçük bir kakaolu kek
* 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 avuç kuru üzüm
* 1 avuç dövülmüş ceviz
* çikolata parçaları, vs.
* su

Üzerine:

* yumurta sarısı


Hazırlanması:

1. Mayayı ılık suda eritin. Unu bir kaba alın, yağı minik parçalar halinde üzerine atıp elinizle ufalayın. Toz şekeri ilave edin. Unun ortasını havuz gibi açarak mayayı ekleyin. Yoğururken bir yandan da yumurtaları ekleyin. Hamurun iyice özleşmesini sağlayın. Üzerine temiz bir bez örterek yarım saat dinlendirin.
2. Keki elinizle ufalayın. Su hariç tüm malzemeleri katarak karıştırın. Azar azar su ekleyerek hafifçe birbirine yapışan bir karışım elde edin.
3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile açın, ortasına içten koyup ay çöreği şekli verin. (bir önceki tarifte fotoğraflandığı gibi)
4. 2 tepsiyi yağlayın, çörekleri dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış 180C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
~*~ Ay Çöreği ~*~
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ :: RADYO~GAMZELI~FORUM :: Hamur islerimiz-
Buraya geçin: