*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


SiLaDaN GuRBeTe, GuRBeTTeN SiLaYa
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ~*~ Avcı Böreği ~*~

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DJ_DiL@N
Admin
Admin
DJ_DiL@N


Mesaj Sayısı : 1929
Kayıt tarihi : 15/06/08
Yaş : 55

~*~ Avcı Böreği  ~*~ Empty
MesajKonu: ~*~ Avcı Böreği ~*~   ~*~ Avcı Böreği  ~*~ Icon_minitimePtsi Tem. 28, 2008 1:59 pm

~*~ Avcı Böreği ~*~

~*~ Avcı Böreği  ~*~ 2zgxi8j


Malzemeler:

* 4 yufka
* 4 yumurta akı
* 250-300gr kıyma
* 3 kuru soğan, yemeklik doğranmış
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* yarım çay bardağı bulgur
* 1 çay bardağı sıcak su
* yarım su bardağı ceviz içi, dövülmüş
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 su bardağı maydanoz, doğranmış
* 1 yumurta
* galeta unu

Hazırlanması:

1. Kıymayı soğanla kavurun. Biber salçasını ekleyin. Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin.
2. Piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin.
3. 4 yumurta akını çatalla iyice köpürtün.
4. Bir yufkayı masaya yayın. Üzerine fırça ile yumurta akı sürün. İkinci yufkayı üzerine serin. Onun üzerine de yumurta akı sürün. İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin. Her bir parçanın geniş kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi -ama sigara böreğinden geniş olacak şekilde- sarın. Aynı işlemi kalan iki yufka için de tekrarlayın.
5. 1 yumurtayı çırpın. Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın ya da 200C fırında pişirin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
~*~ Avcı Böreği ~*~
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ :: RADYO~GAMZELI~FORUM :: Hamur islerimiz-
Buraya geçin: