*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


SiLaDaN GuRBeTe, GuRBeTTeN SiLaYa
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Slm Arkadaslar Sizler Nerelisiniz ??

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
DJ_DiL@N
Admin
Admin
DJ_DiL@N


Mesaj Sayısı : 1929
Kayıt tarihi : 15/06/08
Yaş : 55

Slm Arkadaslar Sizler Nerelisiniz ?? Empty
MesajKonu: Slm Arkadaslar Sizler Nerelisiniz ??   Slm Arkadaslar Sizler Nerelisiniz ?? Icon_minitimeSalı Haz. 24, 2008 2:16 pm

Selam Aradaslar ben Kayserliyim Mantisi ve Pastirmasi mesurdur.

Ya siz Nerelisiniz ve Neyi mesur dur Yörenizin ?????


Slm Arkadaslar Sizler Nerelisiniz ?? 2im9d83
Slm Arkadaslar Sizler Nerelisiniz ?? Fz27nk
Slm Arkadaslar Sizler Nerelisiniz ?? Rjin36
Slm Arkadaslar Sizler Nerelisiniz ?? Befxhu
Slm Arkadaslar Sizler Nerelisiniz ?? 2amhap




Malzemeler :
Hamuru İçin :


5 su bardağı un
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağından bir parmak az ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için

300 gr yağsız kıyma
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber
Tuz

Üzeri İçin :

Sarımsaklı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kuru nane


Yapılışı :

Hamuru için gereken tüm malzemeleri karıştırıp fazla sert olmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
İç harcı için kıymayı kavurun, soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin. Salça, tuz ve karabiberi koyup kavurun.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp açın. Bıçak yardımı ile hamurdan küçük kareler kesip, ortasına çay kaşığı ile iç malzemeden koyup kapatın.
Kaynanmış ve tuzlu suda mantıları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Mantının suyunu süzüp tabağa koyup, üzerine sarımsaklı yoğurttan ve bir tavada Yarım çay bardağı sıvı yağı, 1 yemek kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı naneyi kızdırıp dökün.
Afiyet bal şeker olsun.




KÖFTE ÇELİĞİ (KAYSERİ YEMEĞİ)

Slm Arkadaslar Sizler Nerelisiniz ?? 34t670j

MALZEMELER:
· İnce bulgur (simit)
· Aynı Oranda Biraz Daha Kalın Bulgur
· Aynı Miktarda Kıyma
· Soğan
· İstenilen Baharatlar (toz.pul biber,karabiber,nane,kekik,kimyon)
· Yumurta
· Köfte Harcı
· Az Miktarda Un
· Tuz

YAPIŞILI:
Tüm malzemeyi karıştırıp yoğuruyoruz. Bulgurlar dağılmayıp birbirini tutacak kıvama gelene kadar. Sonra isterseniz resimdeki gibi isterseniz başka şekiller vererek. İster tost makinesinde ,ister sobanın üstünde,ister tavada pişirebilirsiniz. Ya da yumurtaya bulayarak yağda da kızartılabiliyor AFİYET OLSUUUUUN



Kayseri' ye ait bir yemek yağlama.

Slm Arkadaslar Sizler Nerelisiniz ?? 16knko0



Kayseri' ye ait bir yemek yağlama. İlk defa görenlere ya da bilip de hiç yememiş olanlara ŞİDDETLE tavsiye ederiz. Özellikle kış aylarında tadına doyum olmuyor Smile


Malzemeler: (2 kişilik)

250 gr kıyma
2 ufak domates (veya 1 büyük)
1 soğan
1 dolu tatlı kaşığı domates salçası
1 dolu tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Maydanoz
tuz
Zeytinyağı

Şebit için:

Un, su, tuz, yarım paket maya, ve kullanılan suyun yarısı miktarında süt. Şebit malzemeleri için ölçü veremiyorum şimdilik çünkü göz kararı yaptım. Ama ekmek hamuru kıvamında olmalı, süt ve su mutlaka ılık olmalı. 5 adet şebit iki kişilik yağlama için yeterli geliyor, benim şebitlerim servis tabağı büyüklüğündeydi ortalama olarak.

Soğanları doğruyoruz ve yarım su bardağı zeytinyağında kavuruyoruz. Pembeleşince kıymayı ekleiyoruz ve arada bir karıştırıyoruz. Domateslerin kabuğunu soyuyoruz ve çok küçük doğruyoruz, veya rendeliyoruz. Kıymalar pişmeye yakın önce salçaları ve toz biberi katıp karıştırıyoruz ardından domatesleri ekliyoruz.1 su bardağı kadar kaynar su ekleyip kapağını kapatıyoruz. Bu arada maydanozları doğruyoruz ve sosumuz yaklaşık 7-8 dak piştikten sonra onları da ekliyoruz, sonradan eklememizin sebebi renginin kararmaması, canlı yeşil olarak kalması. Sosun sulu olmasına mutlaka dikkat etmek gerekiyor. Şebitlerden birini tavada ısıtıp bi tepsiye koyuyoruz ve hemen üstüne sıcak sosu sürüyoruz, bu arada diğer bir şebiti ısıtıp sos sürdüğümüz şebitin üzerine koyuyoruz ve yine sıcak sos döküp iyice yağlıyoruz. Bütün şebitleri bu şekilde üstüste koyuyoruz ve bıçakla dört dilime bölüyoruz. 2 diş dövülmüş sarımsak ve yarım bardak süzme yoğurt ile yarım bardak normal yoğurdu karıştırıp tabağın kenarına veya iki ayrı kaseye koyuyoruz. Yağlamayı yerken rulo yapıp sarımsaklı yoğurda batırıyoruz.







Sayfa başına dön Aşağa gitmek
tubalim-38

tubalim-38


Mesaj Sayısı : 8
Kayıt tarihi : 10/08/08
Yaş : 35
Nerden : Frankfurt = Kayseri

Slm Arkadaslar Sizler Nerelisiniz ?? Empty
MesajKonu: Geri: Slm Arkadaslar Sizler Nerelisiniz ??   Slm Arkadaslar Sizler Nerelisiniz ?? Icon_minitimePerş. Ağus. 21, 2008 10:58 am

him dilanur ablacim resmleri de öyle bir güzel koymusun ki kendim kayseride bir resteronat var ananin yeri diye ünlü bir yer kendimi orda hisetim. hahahah
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Slm Arkadaslar Sizler Nerelisiniz ??
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ :: RADYO~GAMZELI~FORUM :: Yörelerimiz Törelerimiz ve Kültürümüz-
Buraya geçin: