*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


SiLaDaN GuRBeTe, GuRBeTTeN SiLaYa
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Kayseri Mantisi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DJ_DiL@N
Admin
Admin
DJ_DiL@N


Mesaj Sayısı : 1929
Kayıt tarihi : 15/06/08
Yaş : 55

Kayseri Mantisi Empty
MesajKonu: Kayseri Mantisi   Kayseri Mantisi Icon_minitimeSalı Haz. 24, 2008 3:00 pm


KAYSERİ MANTISI

Kayseri Mantisi Kayseri_mansiti



Malzemeler:
6 kişilik

Hamuru için:

* 3 su bardağı un
* 1 yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 kahve fincanı su

İçine:

* 200 gr kıyma
* 1 adet kuru soğan
* tuz, karabiber

Üzerine:

* 2 çorba kaşığı tereyağ
* 1 çorba kaşığı salça
* kırmızıbiber, tuz, nane,(kekik)
* 8 su bardağı su (haşlamak için)
* 5 diş sarımsak
* yarım kilo yoğurt

Yapılışı:

1. Hamuru yoğuracağımız kaba unu boşaltalım. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı,tuzu ve suyu ilave edelim. Hamurun hepsi toplanasıya kadar yoğuralım. ( hamuru bıçakla kestiğimizde içinde gözenek olmaması lazım.)
2. soğanı rendeleyip kıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırarak içini hazırlayalım.
3. Hamurdan 2 yada 3 beze yapıp üzeri ne bir bez örterek 20 dk kadar dinlendirelim.
4. daha sonra 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 1.5-2 cm kareler keselim.kıymalı içten azar azar ortalarına koyuk, dört köşesi üstde ortada birleşecek şekilde katlayalım.
5. katladıklarınızı tabanına un serpilmiş olan tepsiye aktarın.( eger buzlukta saklamak isterseniz 10 dakika kadar orta hararetli fırında kızartmadan fırınlayın. Soğunca poşetleyip buluğa koyabilirsiniz. Uzun süre dayanır.) kalan hamurlarıda bu şekilde açıp katlayın.
6. Suyu tencereye alıp kaynatın.
7. Kaynayan suyun içine mantıları salın. Ara ara yapışmaması için karıştırın. Mantılar pişmeye başlayınca yumuşar. Sizde birtane alıp pişip pişmediğini kontrol edin.
8. Ayrı bir tavaya tereyağını aktarın ve yağda salçayı, tuzu , naneyi ve kırmızı biberi yakıp tenceredeki sulu mantının içine salçalı yağı aktarın. Tencerenin altını kapatın. Güzelce karıştırın.
9. Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın. Sıcak olarak sulu mantıdan tabaklara üzeri yoğurtlu olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kayseri Mantisi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» HAZIR YUFKA MANTISI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ :: RADYO~GAMZELI~FORUM :: Yöresel Yemeklerimiz buraya..-
Buraya geçin: