*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


SiLaDaN GuRBeTe, GuRBeTTeN SiLaYa
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ~*~ Su Böreği ~*~

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DJ_DiL@N
Admin
Admin
DJ_DiL@N


Mesaj Sayısı : 1929
Kayıt tarihi : 15/06/08
Yaş : 55

~*~  Su Böreği  ~*~ Empty
MesajKonu: ~*~ Su Böreği ~*~   ~*~  Su Böreği  ~*~ Icon_minitimeSalı Haz. 24, 2008 3:12 pm


SU BÖREĞİ

~*~  Su Böreği  ~*~ Su_boregi

Malzemeler (taban çapı 40 olan tepsi için):
12 kişilik

Hamuru için:

* 8 su bardağı un
* 5 yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz
* ılık su

İçine:

* Yarım kilo peynir
* İsterseniz maydanoz
* 10-12 çorba kaşığı sıvı yağ

Böreği pişirmek için:

* 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ

Yufkaları ıslamak için:

* 3 litre sıcak su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 çorba kaşığı yağ
* 3 litre soğuk su

Yapılışı:

1. Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltırız. Ortadan karmaya başlarız. Bir yandanda az az su ilave ederiz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edesiye kadar yoğrulur.
2. Bu hamurdan 10-11 adet yufka yapılır.
3. Tepsi güzelce 2-3 çorba kaşığı yağ ile yağlanır. İlk yufka tepsinin ölçüsüne göre açılır ve tepsiye yerleştirilir.Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirilir. ( 2 adet yufka suda haşlanmaz. Bunların biri tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne)
4. Diğer yufkalar kaynamakta olan suyun olduğu tencerede yada tepside (su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir.) 1 dakika kadar bekletilir. Delikli kepçe ile alınır. Soğuk suyun içine atılır ve hemen alınır. Tepsiye dizilir. Haşlanan yufka suyun içinde büzüşüyor. Sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz iyi olur.
5. Üzerine peynir rendesi dizilir. Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvcı yağ gezdirilir. Üzerine haşlanmış yufka konur. Daha sonra peynir derken en son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine düzgünce yerleştirilir.
6. Ocak üzerinde tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte her iki tarafıda pişirilir.


* Yufkalar ıslak olduğu için kenarları tepsiye yapışmakta. Bu yüzden tepsiyi çevirirken dikkatli olun.

** Yufkaları bütün olarak sıcak suya konulup çıkarılırken zor oluyorsa ikiye bölünebilinir.

*** Sıralama şöyle:

haşlanmamış yufka-üzerine az sıvı yağ

haşlanmış yufka-üzerine peynir

haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ

haşlanmış yufka-üzerine peynir

haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ şeklinde gidiyor.

Afiyet Olsun.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
~*~ Su Böreği ~*~
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ :: RADYO~GAMZELI~FORUM :: Hamur islerimiz-
Buraya geçin: