*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


SiLaDaN GuRBeTe, GuRBeTTeN SiLaYa
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Sebzeli Tavuk Corbasi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DJ_DiL@N
Admin
Admin
DJ_DiL@N


Mesaj Sayısı : 1929
Kayıt tarihi : 15/06/08
Yaş : 55

Sebzeli Tavuk Corbasi Empty
MesajKonu: Sebzeli Tavuk Corbasi   Sebzeli Tavuk Corbasi Icon_minitimeSalı Haz. 24, 2008 3:22 pm


SEBZELI TAVUK CORBASI

Sebzeli Tavuk Corbasi Sebzeli_tavuk_corbasi

Malzemeler: (8 Kisilik)

* Yarim tavuk gogusu
* 1 adet orta boy havuc
* 1 adet ince pirasa (yada 6 adet taze fasulye)
* 1/2 buyuk kahve fincaninda tel sehriye
* 2 cay kasigi tuz
* 1/2 cay kasigi karabiber
* 10 bardak soguk su

Yapilisi:

1. Once tavugu guzelce yikayin
2. Daha sonra suyu bir tencere bosaltin ve tavugu icinde haslayin.
3. Haslama suresi kaynamaya basladiktan sonra atesi kisiga cevirin ve 10 dak. kaynatin
4. tavuk haslandiktan sonra tavugu tencereden alin.
5. tavuk suyunu te suzgecten suzun ve tekrar tencereye bosaltin.
6. ayri bir yerde havucu rendenin normal tarafi ile rendeleyin. Pirasalari boydan ikiye bolup
7. 3-4 mm genisliginde(eriste keser gibi) dograyin. Tavuklari didin.
8. Tencereyi tekrar ocaga koyup kaynamakta olan tavuk suyunun icine
9. tavuk, pirasa,havuc ve sehriyeyi katin. Tuzunu ve karabiberide katin. Kaynarken havucun biraz kapugu cikiyor.
10. Eger corbanin kopugu bitti ise corba olmus demektir. Bu da yaklasik 10dak. ya denk geliyor.
11. Corbanizi karabiber, limon yada soya sosu ile ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: taze fasulye kullanacaksaniz bunlarida ince ince dogramaniz gerekir.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Sebzeli Tavuk Corbasi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Tutmac Corbasi
» Domates Corbasi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ :: RADYO~GAMZELI~FORUM :: Cesitli Yemeklerimiz-
Buraya geçin: