*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


SiLaDaN GuRBeTe, GuRBeTTeN SiLaYa
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Tavuklu Kapama

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DJ_DiL@N
Admin
Admin
DJ_DiL@N


Mesaj Sayısı : 1929
Kayıt tarihi : 15/06/08
Yaş : 55

Tavuklu Kapama Empty
MesajKonu: Tavuklu Kapama   Tavuklu Kapama Icon_minitimeSalı Haz. 24, 2008 4:16 pm


TAVUKLU KAPAMA

Tavuklu Kapama Kapama3

MALZEME:

* 6 adet tavuk incik
* 2 su bardağı pirinç
* 6 su bardağı soğuk su
* 1 çorba kaşığı margarin
* tuz ve karabiber

YAPILIŞI:
1. tavukları güzelce yıkadıktan sonra soğuk suyu ve tavukları düdüklüye yerleştirin. 1 tatli kaşığı tuz ilave edin . Düdüklüde 30 dakika kaynatın.
2. pirinci yıkayın.
3. tepsiyi ocağın üstüne alın margarini şeffaflayana kadar eritin. Pirinci tepside 4-5 dakika kadar kavurun. Yarım tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 silme çay kaşığı kadar karabiber ilave edin. Her yere eşit kalınlıkta tepsiye pirinci düzeltin.
4. haşlanmış olan tavukaları aralıklı olarak tepsideki pirinçlerin üzerine yerleştirin.
5. 4 su bardağı sıcak tavuk suyunu tavuk parçalarının üzerinden yavaş yavaş tepsiye dökün.
6. 200 derece sıcaklıkta 35 dakika kadar ( pirinciler suyunu cekesiye kadar ) pişirin.
7. Fırını kapatıp 15-20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sıcak olarak servis yapın.


Afiyet olsun.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Tavuklu Kapama
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ :: RADYO~GAMZELI~FORUM :: Cesitli Yemeklerimiz-
Buraya geçin: