*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


SiLaDaN GuRBeTe, GuRBeTTeN SiLaYa
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Göceli Tarhana Yapimi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DJ_DiL@N
Admin
Admin
DJ_DiL@N


Mesaj Sayısı : 1929
Kayıt tarihi : 15/06/08
Yaş : 55

Göceli Tarhana Yapimi Empty
MesajKonu: Göceli Tarhana Yapimi   Göceli Tarhana Yapimi Icon_minitimeSalı Haz. 24, 2008 4:25 pm


GÖCELİ TARHANA YAPIMI

Göceli Tarhana Yapimi Gce5

Malzemeler:

* 2 kg katı yoğurt
* 1 kg çekilmiş göce (buğday kırığı)
* 1/2 kg un
* 1/2 kg süt
* 2 yumurta
* tuz

("göce yoğurt oranı herzaman ½ olmalı diyor" Senay'ın annesi.
Annesi 8 kg yogurtla 4 kg göceden yapıyormuş bir kışlık.)

Yapılışı:

1. sütün tamamını kaynatıp içine göcenin yarısını at,kaynayınca söndür.sütün içine biraz su da katabilirsin.
2. Bir tepside kalan göceyi, unun tamamını ve pişirdigin göceyi soğuyunca karıştır.
3. Büyükce bir leğende yoğurdu yoğur; üstüne yumurtaları kır,karıstır.hazırladıgın göceli karışımı biraz biraz yoğurda ilave ederek karıstır.
4. yoğurma işlemini avucunla sıka sıka yap.yumruk atma.yumruklayarak yogurunca tarhana pişecek zaman ıslanmaz.
5. Yoğurma işlemini akşamdan yapılıp sabaha kadar üstü örtülü bekletilir.sabahleyin guneş goren bir yerde (terasda, balkonda,..)kuçük parcalar halinde dökülür. (dökme işlemi: avcunun içine bir parça tarhana hamuru alıp kuçuk parcalar halinde koparıp bir örtü üzerine yerleştirilmesi)
6. parcalar tamamen kuruduktan (yaklaşık 2-3 gün) sonra toplanır.Tamamen kurumazsa küflenebilir.

Tavsiye:
Sabahleyin dökülen tarhanadan biraz ayırıp öyle ıslak pişirirsen oda cok lezzetli olur.o buzlukta ve ya dondurucuda bekleyebiliyor.ancak normal yerde beklemez, bozulur.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Göceli Tarhana Yapimi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ :: RADYO~GAMZELI~FORUM :: Cesitli Yemeklerimiz-
Buraya geçin: