*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


SiLaDaN GuRBeTe, GuRBeTTeN SiLaYa
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Salatalik Turşusu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DJ_DiL@N
Admin
Admin
DJ_DiL@N


Mesaj Sayısı : 1929
Kayıt tarihi : 15/06/08
Yaş : 55

Salatalik Turşusu Empty
MesajKonu: Salatalik Turşusu   Salatalik Turşusu Icon_minitimeSalı Haz. 24, 2008 4:28 pm



SALATALIK TURŞUSU


Salatalik Turşusu Tursu

3 litrelik kavanoza tam geldi)
Malzemeler:

* 1 kilo kornişon salatalık
* su (mümkünse kaynak suyu)
* 4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 10 diş sarımsak
* 2 çay bardağı sirke
* 10-12 al maydanoz

Yapılışı;

1. Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit kornişondur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
2. Salatalıkları kavanoza doldurun.
3. tuzunu uzerine ilave edin
4. Sarımsaklarınıkavanoza yerleştirin.
5. Sirkeyi içine boşaltın.
6. Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.
7. Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.
8. Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.

***Salatalık turşusunun yenilecek olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır:Salatalıkların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat, koku ve ekşilikteki değişme ile de anlaşılabilir.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Salatalik Turşusu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ :: RADYO~GAMZELI~FORUM :: Cesitli Yemeklerimiz-
Buraya geçin: