*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


SiLaDaN GuRBeTe, GuRBeTTeN SiLaYa
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ~*~ Çilbir ~*~

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DJ_DiL@N
Admin
Admin
DJ_DiL@N


Mesaj Sayısı : 1929
Kayıt tarihi : 15/06/08
Yaş : 55

~*~   Çilbir   ~*~ Empty
MesajKonu: ~*~ Çilbir ~*~   ~*~   Çilbir   ~*~ Icon_minitimeSalı Haz. 24, 2008 4:29 pm


ÇILBIR

~*~   Çilbir   ~*~ Lbr

Malzemeler: (2 kişilik)

* 2 yumurta
* 2 çay bardağı yoğurt
* 1/2 çay kaşığıtuz
* 2 diş sarımsak
* 3 Su bardağı su
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber

Yapılışı:

1. Soğuk suyu tencereye boşaltın.
2. Yumurtaları sarılarını patlatmadan önce bir kaseye kırın.
3. Su kaynayınca içine 1 çay kaşığı kadar tuz atın.
4. Kasedeki yumurtaları yavaşca suyun içine salın.
5. 2~2.5 dakika kaynatıktan sonra bir delikli kepçeyle servis tabağına alın.
6. Yoğurda sarımsağı ezerek karıştırın ve tuzunu ekleyin. Yumurtaların üzerine dökün
7. En üstünede tavada kırmızıbiberli yağ yakıp gezdirin.

Afiyet Olsun.

not: çılbırın makbulü yumurtası rafadan olandır. Ayrıca sarısının patlamaması gerekir.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
~*~ Çilbir ~*~
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ :: RADYO~GAMZELI~FORUM :: Cesitli Yemeklerimiz-
Buraya geçin: