* 3 su bardağı un * 1 poşet Instant Maya * 2 yumurta sarısı * 1 çay bardağı yoğurt * 1 çay bardağı sıvı yağ * 1 çay bardağı ılık su * 1 tatlı kaşığı tuz * 100 g eritilmiş margarin
Dolgu:
* 1 su bardağı beyaz peynir rendesi * Yarım demet kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
* 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
1. Un ve mayayı karıştırın. Üzerine yumurta sarıları, yoğurt, sıvı yağ, su ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. 2. Hamuru bekletmeden 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı 1-2 mm kalınlığında açın. 3. Üzerlerine margarin sürün. 4. İki yufkayı üst üste koyup rulo şeklinde sarın. Üzerlerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Sürenin sonunda buzdolabından çıkartıp 2 ruloyu 8'er eşit parçaya kesin. 5. Kestiğiniz parçaları yuvarlayıp merdane ile 1 cm kalınlığında açın. İç malzeme koyup fazla bastırmadan poğaça şeklinde kapatın. 6. Yumurta sarısı sürüp 180 ºC'ye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.