* ¾ paket Margarin * 1 bardak Şeker * 1/4 bardak Pekmez * 1 adet Yumurta * 2,5 su bardağı Un * Bir tutam Tuz * 1 cay kaşığı Zencefili * 1 cay kaşığı Tarçın
YAPILIŞI:
1. Margarin ağır ateşte eritilip ılınmaya bırakılır. 2. Şeker, pekmez ve yumurta yağa katılarak iyice vurulur. 3. Kuru malzeme birlikte elenerek karışıma katılır. 4. Soğutulduktan sonra 2-3 cm.lik toplar halinde yuvarlanır. 5. Toz şekere bulanıp yağlanmış pasta tepsisine 5 cm. arayla dizilir. 6. Orta sıcaklıktaki fırında 20-22 dakika pişirilir.
Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri almaya çalışırsanız dağılır. Soğutun. Ondan sonra tepsiden alın. Bu malzeme ile yaklasik 58-60 adet kurabiye cikti benimkinden. Oda buyuk firin tepsisi ile iki tepsi yapti. Bu kurabiye soğuyunca kıtır kıtır olur. Kapalı bir kapta 1 hafta kadar aynı şekilde muhafaza edebilirsiniz.