*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


SiLaDaN GuRBeTe, GuRBeTTeN SiLaYa
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 ~*~ Gözleme ~*~

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DJ_DiL@N
Admin
Admin
DJ_DiL@N


Mesaj Sayısı : 1929
Kayıt tarihi : 15/06/08
Yaş : 55

~*~  Gözleme  ~*~ Empty
MesajKonu: ~*~ Gözleme ~*~   ~*~  Gözleme  ~*~ Icon_minitimeSalı Haz. 24, 2008 3:09 pm


GÖZLEME

~*~  Gözleme  ~*~ Gozlem2

HAMURU İÇİN MALZEMELER:

* 3 su bardağı un
* yarım tatlı kaşığı tuz
* yeterince ılıksu
* 1 tatlı kaşığı silme kuru maya
* yarım çay bardağı sıvı yağ

İÇİ MALZEMESİ

* 250 gr peynir.(Dilerseniz patates yada ıspanaklı da yapabilirsiniz.)

YAPILIŞI:
1. Kaba önce unu boşaltın.
2. Tuzu ve mayayı içine katın.
3. Yağını koyun.
4. hamur tam toplanıncaya kadar suyunu azar azar ilave edin. Hamurun biraz sert olması gerekiyor.
5. 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamuru üçe bölün.
6. Yufkayı altını üstünü unlayarak ister oklavayla ister merdaneyle açın. Ben merdaneyle açtım. Hamur yağlı olduğu için kolay açılıyor.
7. İçine peynir koyun.
8. Kare şeklinde ( kenarlarını ortaya doğru) katlayın.
9. Hafif yağlı tavada altını üstünü hafif ateşte yavaş yavaş kızartın
10. Aynı işlemleri diğer hamurlarada yapın.

Not: Ben genelde bu hamuru karıyorum Ve buzdolabın alt kısmına kapalı bir kaba koyuyorum. Sabahleyin hamuru açıyorum . Bu benim daha kolayıma geliyor.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
~*~ Gözleme ~*~
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ :: RADYO~GAMZELI~FORUM :: Hamur islerimiz-
Buraya geçin: