*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


SiLaDaN GuRBeTe, GuRBeTTeN SiLaYa
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Tutmac Corbasi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
DJ_DiL@N
Admin
Admin
DJ_DiL@N


Mesaj Sayısı : 1929
Kayıt tarihi : 15/06/08
Yaş : 55

Tutmac Corbasi Empty
MesajKonu: Tutmac Corbasi   Tutmac Corbasi Icon_minitimeSalı Haz. 24, 2008 3:16 pm

TUTMAC CORBASI

Tutmac Corbasi Tutmaccorbas1



Tutmaccorbas1
MALZEMELER:

* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1 adet orta boy soğan
* 100 gr kıyma
* 4 su bardağı soğuk su
* 1 çorba kaşığı salça
* tuz, karabiber, nane (yada kıyılımış maydanoz, dereotu)

HAMURU İÇİN:

* 1 adet yumurta
* Alabildiğince un
* Tuz

YAPILIŞI:
1. Bir kaba yumurtayı kırıp, azar azar unu ve tuzu ilave edelim. Kulak memesinden biraz daha sertçe özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirelim.
2. Bu arada tencereye sıvıyağ aktaralım, küp şeklinde doğranmış soganları pembeleşene kadar kavuralım.
3. Ardından kıymayı ilave edip 2-3 dakika kavuralım.
4. yarım çorba kaşığı salçayı ilave edip yarım dakika kadar daha kavuralım.
5. 4 su bardağı su,tuz,karabiberi ekleyip karıştıralım.
6. hamuru yarım cm kalınlığında açalım ve yarım cm genişliğinde şeritler keselim.Şeritleride küçük küçük keselim.
7. Bir tepsiye alalım, yapışmamaları için üzerlerine un serpip karıştıralım.
8. Tenceredeki su kaynayınca hamur parçalarını çorbaya aktaralım.
9. Üzerine nane serperek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Tutmac Corbasi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Domates Corbasi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
*DiL@N,iN ~ DüNYaSiNa ~ HoSGeLDiNiZ :: RADYO~GAMZELI~FORUM :: Cesitli Yemeklerimiz-
Buraya geçin: